KarolineDe aller fleste av russen er flott ungdom som i mange år har gledet seg til russefeiringen og fått det beste ut av den. Jentene på russebilen, ”Mycke mus” fra Nannestad vgs har mange gode minner med seg fra årets feiring. De inngikk en avtale med Norsk Narkotikapolitiforening og forpliktet seg til ikke å bruke stoff. Dermed brukte de russefeiringen til å reklamere for denne ideelle organisasjonen på bilen sin og med gensere med “nei til narkotika”.

I ettertid av feiringen ser Karoline Bogen, en av jentene på bilen, fornøyd tilbake på feiringen av tretten års skolegang. – Russefeiringen var veldig bra. Vi hadde det veldig gøy, og det skjedde ingenting på bilen, forteller hun og sier at hun gjerne ville tatt feiringen en gang til hvis hun hadde hatt mulighet.

Hvordan var feiringen i forhold til hva du forventet?
– Den begynte faktisk ganske skuffende. Vi var ganske late i starten. Men etter hvert tok det seg opp. Det blir jo til hva vi selv gjør ut av det, sier Karoline.

På tross av en vellykket feiring innrømmer Karoline at russetiden nok gikk litt utover prestasjonene på skolen. – På skolen vår la de tentamene midt i russetiden. Det hadde vært bedre hvis de kunne lagt disse til før russefeiringen, sier Karoline. Også eksamenstidspunktet ble uheldig for noen av avgangselevene ved Nannestad. – Jeg vet hvertfall om to som strøk, sier hun.

Hva er planen å gjøre videre nå? – Nå skal jeg jobbe et halvt år, og så skal jeg ta forberedende enten i Brasil eller på Bali etter jul, sier Karoline. Nye opplevelser står altså for tur.