Sveits:

Cannabis forblir illegalt

Publisert 2004-06-15

Den sveitsiske regjeringens planer om å avkriminalisere cannabisbruk ble mandag nedstemt i det sveitsiske representanthuset. .

Nasjonalforsamlingens 1. kammer, Senatet, hadde allerede gokjent lovgivningen som ville tillate innehav og produksjon av cannabis for personlig bruk, så vel som begrenset handel med stoffet. Nå blir lovforslaget returnert til Senatet.

 

Dette var det fjerde forsøket siden desember 2001  på å stemme igjennom et regjeringsforslag om å avkriminalisere produksjon og bruk av cannabis. Senatet har to ganger stemt for dette. Men i høstsesjonen i fjor avviste representanthuset forslaget fullstendig. Mandagens debatt var derfor på forhånd utropt som siste sjanse for lovforslaget, og lovforbudet mot cannabis vil forbli uendret.

Luzi Stamm, parlamentariker fra Det Sveitsiske Folkeparti, sa til pressebyrået Svissinfo at selv om saken skulle gå igjennom i parlamentet, vil de sveitsikse velgerne ha den avgjørende bestemmelsen i denne saken. - Dette er et unntak fra flertallet av lovsaker som blir lagt fram for parlamentet, sa han. - Det er en situasjon hvor folket kan dømme bedre enn de fleste politikere.

Du kan lese et oppslag fra Swissinfo her.