Denne gangen fokuserer rapporten også på:
- forverringen av narkotikasituasjonen i Afghanistan,
- medisinforfalskninger som oversvømmer markedet,
- misbruk av forskrevne medikamenter og
- hvordan narkotika fyrer opp under slankehysteriet

I USA har den årlige undersøkelsen, ”Monitoring the Future” vist at andelen av videregående skoleelever som har brukt illegale rusgifter har gått ned for fjerde år på rad. Men det høye og økende forbruksnivået av forskrevne medikamenter hos både tenåringer og voksne gir grunn til alvorlig bekymring. Forskrevne medikamenter er blitt den nest mest misbrukte gruppen av rusgifter, etter cannabis. Misbruket av forskrevne rusgifter, slik som fentanyl, oxycodone og hydrocodone har ført til et økende antall dødsfall. Spesielt bekymrimgsfull er den betydelige økningen i bruk av fentanyl, som også blir ulovlig produsert i hemmelige laboratorier.

 
Methamfetaminbruk er blitt en alvorlig helsetrussel og en bekymring for helsemyndigheter, politikere, rettsvesen og politi. 58 prosent av storkommunene i USA rangerte den som sitt største narkotikaproblem.
 
Cannabisbruken øker i Canada, og ulovlig dyrking av hampeplanter er blitt en blomstrende, illegal næringsvei. Dette gjelder både friluftsdyrking og mer nitid innendørs dyrking for å avle fram cannabis med høyt innhold av THC. .
 
INCB-styret merker seg med bekymring at regjeringen I Bolivia har planer om å introdusere en ny narkotikakontrollpolitikk, som har til hensikt å bruke kokablader til et bredt spekter av produkter. Dette er sannsynligvis ikke i tråd med de internasjonale narkotikakonvensjonene.
 
Den fullstendige INCB-rapporten for 2006 finner du her.