Dette klarer du! Disse tre ordene har dannet kjernen i ”Karis” stegvise vei ut av det tidligere livet. Og de tre ordene opplever hun at man tar enormt på alvor på Stensløkka. Personalet gjør alt for å hjelpe klientene til å klare nettopp dette, og de er der når klientene måtte ha behov for dem.

– Som stoffavhengig er troen på deg selv nærmest helt borte, da er det så godt at noen bryr seg og er der når en som meg føler seg som mest sårbar, fortsetter ”Kari”,og uttrykker samtidig stor takknemlighet for at staben på Stensløkka gir både henne og andre klienter nok tid. 
 
– De har gitt meg mulighet til å gå veien i små babysteg, der alt fra å rydde opp i det som hadde blitt en uhåndterlig regningsbunke til å være et alternativt hjem og komme i gang med videre skolegang, forsetter den unge moren, som akkurat har kommet hjem etter en høyst etterlengtet og normal ferie med sin lille sønn. Gjenoppbygging av mor-,far-, barn-forhold er også ett helt sentralt poeng.

Det oppleves godt å snakke med ”Kari”. Hun kan ikke få fullrost Stensløkka nok, og peker også på hvor det ligger og ikke minst hvor hjemmehyggelig det er. For Lyder Sagens gate er et rolig og godt sted for en som henne, samtidig som det ligger sentralt nok til alt man skal gjøre i en by som Oslo. Hun har vært innom flere bygg, som steinblokka på Ullevål i sin behandlingstid, men kun Stensløkka gir deg denne personlige tryggheten som gjør at du kan gå de små skrittene ut i det hun virkelig begynner å få tro på. Et liv uten medikamenter, ett liv der hun virkelig blir fri fra narkotikaens slaveri.