Konferansen, som hadde deltagere fra 49 medlemsland i Europa-regionen av WHO, vedtok et program som slår fast at alle mennesker har rett til en familie, et samfunn og et arbeidsliv beskyttet mot ulykker, vold og andre negative konsekvenser av alkoholforbruk. Videre heter det i programmet at alle barn og ungdommer har rett til å vokse opp i trygge omgivelser, fri fra de negative konsekvensene av alkoholbruk, og til å bli beskyttet mot reklame for alkoholvarer. Retten til behandling for mennesker med alkoholproblemer og for deres familier, rett til uavhengig informasjon og retten til beskyttelse mot drikkepress er andre viktige momenter i programmet.

Programmet gir også i 10 punkter anbefaling om tiltak for å sikre disse rettighetene. Her er alle elementer i den helhetlige, restriktive alkoholpolitikken vi kjenner fra de Skandinaviske landene tatt inn. Programmet er ikke konkret, men gir klar anbefaling om i hvilke retning landene bør gå i utformingen av sin framtidige alkoholpolitikk.

Konferansen drøftet også forholdet mellom hjertelidelser og vinforbruk. WHO peker på at positive gevinster i forhold til hjertelidelser kun er registrert for menn over 50 år. Videre er det kun de som går fra avhold eller et svært lavt konsum og opp til et moderat konsum som vil kunne redusere faren for hjertelidelser. Ulempene ved en slik økning er imidlertid så betydelige, bla. i form av økt risiko for kreft, at en ikke vil gi noen anbefalinger for noen om å øke sitt konsum eller unnlate å redusere alkoholinntaket.