Den 28. april 1994 signerte 21 byer ECADs resolusjon, som uttrykker en total avvisning av alle krav om å legalisere ulovlige stoffer. Svært mange av de viktigste hovedstedene i Europa, som Berlin, Paris, Madrid, Moskva, London, Dublin, Budapest, Praha, Riga, Tallinn og Warszawa er med. De nordiske hovedstedene er også med, bortsett fra København.

15.-16. juni 1995, ved den andre borgermesterkonferansen i London, signerte fem nye byer: Athen, Belfast, Hulst (Holland), Vilnius (Litauen) og Luleå. Ved denne konferansen mottok ECAD også hilsen fra American Cities Against Drugs, som nylig ble stiftet med oppslutning fra over 200 amerikanske byer. Det kan se ut som om kampen mot narkotika er i ferd med å finne en ny motstrategi mot legaliseringstilhengernes storbyoffensiv. Interessant er det at borgermesterkonferansen 1996 skal arrangeres i Athen, mens en av nabokommunene til Athen, Kalithea, skal arrangere konferanse for Frankfurterbevegelsen uka etter.

ECAD har foreløpig sekretariat i Stockholm, og mesteparten av aktiviteten blir drevet derfra. Det produseres bl.a. et nyhetsblad som kommer ut på engelsk med uregelmessige mellomrom. ECADs arbeid i periodene mellom borgermesterkonferansene består i kontaktarbeid overfor stadig nye byer og arrangering av regionale og europeiske kurs og møter for å samordne aktivitetene og hjelpe til der ECAD har vanskeligst for å slå igjennom. En arbeidsgruppe arbeider nå med vedtekter og budsjetter som vil bli behandlet på Athen-konferansen til våren.

Informasjonsbladet og øvrige opplysninger kan bestilles fra:

ECAD Office
Stadshuset, S 105 35 Stockholm
Sverige
Tlf.: 00 46 8 785 90 00
Fax: 00 46 8 785 94 66