Historien gjentar seg…

122

Organisasjonssjef Knut Songve i Hordaland Idrettskrets har gode kort på hånden, når han hevder at utfordringene med idrett og alkohol ikke er av ny dato

Det er vel heller slik at historien gjentar seg, sier Knut Songve og henter frem fra hyllene sine kretsens utklippsbøker der gulnede ark fra slutten av 1940-tallet forteller at alkohol var et tema i idretten den gangen også.

Kunnskapsturneen «Idrett og alkohol» fikk en skoletime til disposisjon på Nord-Hordaland Folkehøgskule på Frekhaug utenfor Bergen. Den benyttet FMR-lederen Knut Reinås til å belyse problematikken rundt idrett og alkohol, mens svømmejenta Cecilie Waage Johannessen fortalte om livet i svømmesporten og forholdet til alkohol i denne idretten.

Hun fortalte blant annet om sine valg knyttet til alkohol, blant annet det at hun valgte å være edru-russ og hvordan alle bør være bevisst på sine holdninger, og hvordan de utøver et eventuelt drikkepress, om det er med vilje eller ikke.

– For meg er det ingen tvil: Idrett og alkohol hører ikke sammen! sier Cecilie Waage Johannessen.

JA, VI SKAL FEIRE – MED GOD MIDDAG OG KAKE

Sportsreporternes evindelige spørsmål «Nå skal det vel feires?», ble elegant besvart etter Maiken Caspersen Fallas gull-sprint i Lahti-VM.

Ja, nå skal vi spise en god middag – og så skal vi ha kake!, svarte mamma Falla.

HOCKEY-GUTTA FEIRET OL-KVALIFISERING MED PIZZA I GARDEROBEN

Da de norske hockeygutta sist høst sikret seg OL-deltagelse i Pyeongchang i Sør-Korea i 2018, var det med 2-1-seier over Frankrike i siste kamp. I Sør Korea venter tøff motstand for et hockeylag som deltar i sin tredje OL-turnering på rad.

Hockey-laget som fra gammelt av hadde et heller tvilsomt rykte når det gjaldt utagerende feiring, er tydeligvis kommet inn i et fredeligere spor. Se bare hva landslagstreneren Petter Thoresen fortalte om en heller rolig feiring.

– Det ble litt pizza, og deretter kjørte alle hver til sitt. Det er en hektisk hverdag. Det ble rett og slett den indre gleden og kosen der og da på Jordal, før alle dro til sitt.

DSCN2452.JPG

Alle skolens 180 elever var invitert til en skoletime med tema «Idrett og alkohol», da FMR-lederen Knut Reinås og svømmejenta Cecilie Waage Johannessen besøkte Nord Hordaland Folkehøgskule på Frekhaug utenfor Bergen.

Maiken Kaspersen Falla med medalje fra Lahti

Maiken Caspersen Falla hadde grunn til å feire under Lahti-VM. Med kake.

Zucca

Alle dro til sitt – inkludert Zucca (her fotogtafert på en av NTGs biler) som måtte hurtigst mulig til New York og kollegene i Rangers.