-Spilleavhengighet kan ramme alle. Vi har sett at det rammer prester, leger, direktører - i det hele tatt mennesker man i utgangspunktet ville tro har god orden på livet, sier Fekjær som mener tilgjengeligheten er avgjørende. I noen delstater i USA raste problemene nedover over natta da det ble innført forbud mot spilleautomater, og her i Norge hadde vi nesten ikke spilleavhengighet for 25 år siden. Norge er ett av svært få land der spilleautomater er strategisk plassert midt i syninga på folk, og akkurat der man passerer. I de fleste andre land er de ikke synlige i det hele tatt, men plassert inne i spillehaller o.l. Så konklusjonen er at spilleavhengigheten oppstår på grunn av tilgjengeligheten, sier Fekjær. 

-  I fjor ble det omsatt 27,1 milliarder kroner på spilleautomater. Det er et gigantisk beløp, og uansett hvor mye bra disse pengene går til, så forsvarer det ikke de ødeleggelsene som rammer tusenvis av mennesker, sier psykiater Hans Olav Fekjær.

Du kan lese hele intervjuet i Østlandets Blad.

Forbundet Mot Rusgift krever at forbud mot spilleautomater skal inn i regjeringens opptrappingsplan mot rusgiftproblemer. Du kan lese mer om dette og andre krav til planen her.