Bli abonnent: Vi har nå gleden av å tilby deg/ditt studiested/din arbeidsplass et abonnement på tidsskriftet Mot Rusgift for kr 300,- for 4 nummer, fritt tilsendt.
Les mer...
Mot Rusgift har i flere omganger beskjeftiget seg med problematikken rundt legalisering, avkriminalisering, straff, og rusgiftproblematikk, som et område for helsepolitikk, kriminalpolitikk, sosialpolitikk og kulturpolitikk.
Les mer...
Europe Against Drugs, EURAD er en europeisk non-profit narkotika-politisk stiftelse som arbeider mot narkotikabruk på nasjonalt og internasjonalt nivå. De har derfor god oversikt over hvordan kampen mot narkotikaondet ser ut internasjonalt.
Les mer...
Forbundet Mot Rusgift, FMR og andre seriøse organisasjoner innen rusgiftfeltet har gått mot legalisering av narkotika i Norge. Men hvorfor, og hva tenker man om utviklingen framover?
Les mer...
I fjor ble det publisert en rapport av advokaten Glenn Greenwald fra den amerikanske tenketanken ”Cato Institute” – som utropte portugisisk narkotikapolitikk til et skoleeksempel for resten av verden. Bakgrunnen var at landet i 2001 avkriminaliserte innehav og bruk av alle former for illegale rusgifter, og at dette, ifølge Greenwald, hadde medført svært gunstige resultater.
Les mer...
Miljøene på Oslo S og langs Akerselva er gode eksempler på miljøer vi ville mistet muligheten til å bekjempe effektivt dersom bruk og besittelse av narkotika ble avkriminalisert, skriver Bresil.
Les mer...
Den ”nye” legaliseringsbevegelsen i Norge har som mål å av-kriminalisere bruk, innehav og omsetning av narkotika. De ønsker at dette ikke skal rammes av straffebestemmelser og at de stoffbrukere som er blitt avhengige skal håndteres av helsevesenet, og ikke av politiet og kriminalomsorgen.
Les mer...
Narkotikasiktedes lovbrudd preger rettssystemet, hevdet Reid Stene, seniorråd-giver i Statistisk sentralbyrå (SSB), da han orienterte om siktedes og straffedømtes befatning med narkotika og narkotikalovgivningen på et møte Statens Institutt for Rusmiddelforskning, SIRUS, arrangerte i vår.
Les mer...
Det går an å få et rusgiftfritt liv, selv om man har levd i år etter år i narkotikaens slavehelvete. Ikke tro noe annet, for beviset er høyst oppegående og aktivt inne i to store hager i Lyder Sagens gate i Oslo.
Les mer...
– Det viktigste jeg har behøvd for å komme ut av min stoffavhengighet, har vært oppmuntring, et rusgiftfritt, trygt miljø og en masse praktisk hjelp, forteller ”Kari”, en av dem som regner Stensløkka som en hjemmebase og trygg havn i storm på veien ut i et normalt liv.
Les mer...
Den 6. mars 2009 nedsatte regjeringen et utvalg som skulle vurdere hvordan rusgiftavhengige kan få bedre hjelp og hvordan kvaliteten på hjelpetilbudene kan bli bedre. Målet var bedre helse, sosial inkludering, økt livsmestring og opplevelse av menneskeverd.
Les mer...
Stoltenbergutvalget, et utvalg som skulle se på forholdene for de hardest rammede stoffbrukerne, og komme med forslag til nye tiltak, har nå avsluttet sitt arbeid.
Les mer...
Det svenske Folkhälsoinstitutet har nettopp publisert en ny forskningsgjennomgang av hasj og marihuanas skadevirkninger.
Les mer...
Bokanmeldelse av ny bok som omhandler narkotika og narkotikapolitikk.
Les mer...
Staten kan bare hanskes med våre myriader av tvangsmessig atferd hvis den først erkjenner deres felles basis, skriver Anthony Giddens, i dette innlegget i The Guardian.
Les mer...
Tidsskrift for Den Norske Legeforening hadde i sitt andre nummer i år en artikkel med tittelen ”Passiv røyking av cannabis – hva skal vi tro?”, av Andreas Westin og Lars Slørdal.
Les mer...
Under World Forum Against Drugs i Stockholm nylig, ble FNs barnekonvensjon satt på dagsordenen.
Les mer...