Avdøde hadde en promille på 4,8 da han ble brakt til sykehuset. Konstituert lensmann Ståle Versland i Modum sier at politiet etterforsker saken, og at de som serverte mannen er mistenkt for lovbrudd.
- Det synes åpenbart at ihvertfall alkoholloven er brutt, men om også andre lovbestemmelser er overtrådt må den videre etterforskning ta sikte på å avdekke, sier Versland til VG Nett.
Vedkommende som arbeidet på "Spiseriet" den skjebnesvangre kvelden er oppsagt fra jobben med umiddelbar virkning. Det har versert en rekke påstander om at det store alkoholinntaket skal ha vært en følge av konkurranse:
- Noen har tydeligvis oppfattet det slik, men vi har i de avhørene vi har foretatt til nå ikke fått opplysninger som underbygger dette, sier Versland.

Avdøde skal ha drukket alkohol på «Spiseriet» allerede tidlig på ettermiddagen. Etter så å ha besøkt et utested i Hønefoss sammen med venner, vendte han tilbake til restauranten i Vikersund og fortsatte drikkingen. De 19 tequilla-shotsene skal ha blitt inntatt på kort tid rundt midnatt. Tallet er fastslått utfra utskrifter fra kassa-apparatet og vitneforklaringer.

Du kan lese et oppslag om saken på VGs nettavis her.