Undersøkelsen avdekket at de som valgte vin fremfor øl eller sprit gjennomgående hadde et sunnere kosthold. En flaske vin i handlekurven ble gjerne fulgt av olivenolje, fukt og grønt, fisk og rent kjøtt. Six-packens selskap i handlekurven var derimot ferdigmat, pizza og potetgull. Tidligere forskning har både blitt brukt og misbrukt, og det har etter hvert oppstått en myte om at et glass vin om dagen gir et lengre og friskere liv. Det vises ofte til den kontinentale drikkekulturen man opplever i middelhavslandene, men selv den illusjonen står for fall - i hvert fall dersom man tolker de klare signalene både franske og italienske helsemyndigheter går ut med.

Du kan lese en kommentar om undersøkelsen hos Actis.

En reportasje om undersøkelsen kan leses i Aftenposten.

Selve forskningsartikkelen kan du lese i British Medical Journal

Omtale av en nylig utgitt forskningsartikkel om sammenhengen mellom måteholden alkoholbruk og angivelig bedre hjertehelse kan du lese her.