Dette er hovedspørsmålet som besvares i strategisk plan for utvikling av behandlingstilbudene til rusgiftavhengige i Helse Øst. Fagmiljøene og andre interesserte inviteres til å komme med innspill på planen. - Vi vil gjøre vårt beste for denne pasientgruppen og det er noe av bakgrunnen for at vi har fått utarbeidet denne strategiske planen. Det sier viseadministrerende direktør Bente Mikkelsen ved Helse Øst RHF, som har vært hovedprosjektleder for arbeidet med planen. Hun poengterer at det er spesielt viktig å se spesialisthelsetjenesten og de kommunale tjenestene i sammenheng.

 

Den strategiske planen ble nylig lagt frem for prosjektets styringsgruppe. I styringsgruppen sitter de administrerende direktørene for helseforetakene og regiontillitsvalgte. 
- I det videre arbeidet vil jeg på vegne av styringsgruppen foreslå å løfte frem kvalitetsaspektet ved behandlingen, herunder en større grad av standardisering. Det eksisterer et bredt spekter av svært ulike behandlingstilbud og fokuset bør rettes mot å definere kvalitet i forhold til resultater. Det sier leder av styringsgruppen, administrerende direktør Helge Kjersem ved Ullevål universitetssykehus HF. 

Helse Øst inviterer nå bredt ansatte, organisasjoner og andre berørte til å gi sine reaksjoner på planen innen 1. april.

Du kan lese oppslaget på Helse Østs nettsider her. Du kan lese  "Strategisk plan for rusarbeid" her.