Institusjonen skulle være et spleiselag mellom stat og kommune. Men verken Helse Midt-Norge eller Trondheim kommuen har hatt råd til å sende en eneste bruker til Kraft Klinikken. Nå er det snart kroken på døra. Siden åpningen 15.mars har ingenting skjedd.
- Situasjonen for Kraft Klinikken er uendret. Her er det nå et tomt hus og de som var tiltenkt en arbeidsplass på Kraft Klinikken har funnet seg andre jobber, forklarer daglig leder ved senteret, Berit Brekke til NRK.
Hun forteller at både klienter og pårørende har tatt kontakt med senteret, men kommune og helseforetak har ikke penger til prosjektet.
- Det er utrolig trist, jeg får lyst til å gråte når jeg går inn i lokalene våre, sier Brekke.
For det er ingen tvil om at mange stoffavhengige i Trondheim har behov for hjelp også av fagfolk med psykiatrikkompetanse. Seksjonleder ved Sør-Trøndelag Politidistrikt Roald Hammer bekrefter at pågangen er stor.
- Det går en del tid og ressurser i tillegg til at det er en dårlig form for behandling av den type klientell. Når de er ruset, er vi nødt til å holde dem her til helsevesenet kan stille en diagnose, og det er ikke rett, fastslår Hammer
Også på Kraft Klinikken har de hatt pågang av stoffavhengige som ønsker seg et tilbud. Men Berit Brekke har måttet si nei til disse
- Siden vi åpnet har vi hatt kontakt med 25 klienter som har ønsket seg hit, sier Brekke, som ikke har tenkt å gi opp.
- Vi er ildsjeler. Vi har tro på dette konseptet. Derfor beholder vi huset og håper på å få penger fra 1.1.2005. Hvis ikke er det kroken på døren, sier Berit Brekke.
Du kan lese NRKs oppslag om saken her.
Du kan lese Adresseavisens optimistiske reportasje da Kraftklinikken åpnet i april her.
Du kan lese Sykepleierforbundets beskrivelse av tiltaket her.