Dr. Wendy Chen la fram de nye oppsiktsvekkende resultatene på det årlige møtet til den amerikanske kreftforeningen i Orlando, USA, nylig.
 
Dr. Chen og hans kolleger fra Dana-Farber kreftinstitutt i Boston har undersøkt sammenhengen mellom alkoholforbruk og brystkreftrisiko hos mer enn 120.000 amerikanske sykepleiere siden 1976.
 
Statistisk utslag
 
Etter å ha justert for faktorer som alder, kroppsvekt, bruk av p-piller og tidligere brystkreft i familien, fant forskerne at et moderat alkoholforbruk - mindre enn ett glass vin eller øl per dag - var forbundet med en liten, men likevel statistisk betydningsfull økt risiko for å utvikle brystkreft hos kvinner etter overgangsalderen.
 
Hormoner
 
Denne risikoøkningen ble særlig observert hos kvinner som utviklet kreft som er avhengig av hormonet østrogen eller progesteron for å vokse, ifølge pressetjenesten til farmasøytbedriften Astra Zeneca.
 
Dr. Chen konkluderte med at kvinner må ta hensyn til denne mulige negative effekten av alkohol når de velger om de skal drikke eller ikke Se oppslag i Bergens Tidende eller Verdens Gang.

Pressemeldingen fra Dana Farber-instituttet kan du lese her.