Rusbehandling Midt-Norge HF har fra nyttår ansvar for den spesialiserte rusgiftbehandling i Helse Midt-Norge. Det nye helseforetaket overtar ansvaret for drift av Vestmo behandlingssenter i Ålesund, Veksthuset Molde, Nidarosklinikken og Senter for medikamentassistert rehabilitering i Trondheim.

Ledelsen av Rusbehandling Midt-Norge HF får kontorsted Stjørdal . Inntil det er tilsatt administrerende direktør for helseforetaket, er rådgiver Einar Vandvik i Helse Midt-Norge konstituert i stillingen. Rusbehandling Midt-Norge HF vil bestå av fem ansatte i Stjørdal . De fire institusjonene for rusgiftbehandling utgjør 90 årsverk.
 
Rusbehandling Midt-Norge har også til oppgave å ivareta de avtalene Helse Midt-Norge RHF inngår med private rusgiftinstitusjoner. Fra nyttår gjelder dette Kvamsgrindkollektivet og Lade Behandlingssenter - begge i Trondheim .

Tilbud til 300
Totalt gir behandlingtilbudet innen rusgiftsektoren hjelp til nærmere 300 personer. I dette inngår 180 personer som har tilbud ved Senter for medikamentassistert rehabilitering i Trondheim .
Det øvrige er døgnplasser med ulike behandlingsopplegg.

I løpet av 2004 ferdigstilles det nye tilbud i Ålesund , Molde og Trondheim :

  • Akutt/utredningsavdeling ved Vestmo behandlingssenter i Ålesund.
  • Familieavdeling ved Veksthuset Molde
  • Familieavdeling ved Lade Behandlingssenter i Trondheim

Rusbehandling Midt-Norge HF får også ansvar for Midt-Norsk kompetansenter for rusfaget. Den administrative ledelse for kompetansesenteret ligger hos Vestmo behandlingssenter i Ålesund . Senteret inngår i et nasjonalt nettverk og Midt-Norge har ansvar for spisskompetanse på området "yngre rusmisbrukere" samt forebyggende arbeid.

Flere kan henvise
Når rusreformen trer i kraft fra nyttår får både sosialtjenesten og fastlegene adgang til å henvise direkte til tverrfaglig spesialisert behandling for rusgiftavhengighet. Reformen skal bidra til å styrke helsetjenestetilbudet og sikre helhet i behandlingstilbudet til rusgiftavhengige.

Du kan lese om dette i en pressemelding fra Helse Midt-Norge her.

disse sidene har Helsedepartementet lagt ut fortløpende oppdateringer om rusreformen.

Her har departementene lagt ut det foreløpig siste nyhetsbrevet om Rusreformen til Sosial- og helsetjenesten i kommunene, datert 17. desember 2003.

Du finner mer informasjon om bakgrunnen for rusreformen på FMRs temaside om institusjoner.