Rapporten viser at totalforbruket av alkohol i befolkningen økte i 2005 til 6,37 liter ren alkohol per person. Det er kommet nye tall for alkoholforbruket blant ungdom etter at statusrapporten gikk i trykken. De nye tallene viser at ungdom har redusert sitt forbruk noe de siste tre årene .  

 Omfanget av smuglersprit er halvert siden 1999, og selv om grensehandelen fra Sverige har økt i den samme perioden, utgjør den (i 2004) ikke mer enn 4 pst av den registrerte alkoholomsetningen i Norge. Totalt utgjør privatimporten fra utlandet 12 pst av den registrerte alkoholomsetningen. Det synes også å være slik at det kontinentale drikkemønsteret, det at man drikker ofte men lite, kommer i tillegg til vårt tradisjonelle drikkemønster som er sjeldent men mye. 

I meldingen anslås det at det fortsatt er 11000-15 000 injiserende stoffbrukere her i landet, men nye tall fra SIRUS tyder på at tallet er vesentlig lavere. Se her og her..

 

Du kan lese en pressemelding fra Helse- og omsorgsdepartementet her.  

selve rapporten kan du lese her.

En kommentar om at norsk ungdom drikker mindre kan du lese hos Nettavisen

Dette kan underbygges med den nyeste ungdomsundersøkelsen fra SIRUS som viser at både alkohol- og narkotikabruken blant ungdom går ned. Det er altså de voksne som sørger for en fortsatt økning i alkoholforbruket.