Det vil også bli gitt 4 millioner kroner til økt tannbehandling for innsatte i fengsel og 5 millioner kroner til utarbeiding av faglige retningslinjer, forsøks- og utviklingsarbeid.

Alkoholpolitikk:

 Regjeringen foreslår å øke ølavgiften med 2 prosent. De øvrige alkoholavgiftene går også litt opp.  Avgiften på alkoholfrie drikkevarer beholdes som i dag. Det blir altså ikke noe av den avgiftsreduksjon på alkohol som bl.a. bryggeriene hadde håpet på.

Forskningen styrkes også:

Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS) foreslås å få økt sitt budsjett med 3 millioner kroner. Her opprettholder regjeringen det forslaget om økning som også lå i Bondevik-regjeringens budsjettforslag.

Europa-satsning

Av andre satsninger fra statsbudsjette kan nevnes: Det skal ytes tilskudd til ulike organisasjoner og ikke-         kommersielle aktørers informasjonsvirksomhet overfor norske målgrupper vedrørende europeisk
samarbeid. Bevilgningen kan også benyttes til nettverksbygging i Europa og reisevirksomhet m.v. for deltakelse i arbeid med saksfelt som Norge samarbeider med EU om. Ved tildeling vektlegges en rimelig fordeling mellom ulike
interessegrupper. Regjeringen ønsker en aktiv og bred debatt om Europa. En viktig forutsetning for en slik debatt er å styrke norske organisasjoner og aktører som bidrar til dette. Det foreslås å øke bevilgningen til Informasjon om europeisk samarbeid med 2 mill. kroner i 2006.

Du kan lese den nye regjeringens pressemelding om statsbudsjettet her.

Du kan les selve tilleggsproposisjonen om statsbudsjettet her.

Du kan lese reaksjonen på statsbudsjettet fra Actis - rusfeltets samarbeidsorgan her.