“Cannabis ser virkelig ut til å være den valgte rusgiften for framtidens tapere”, sier professor George Patton, som gjennomførte den ti års lange studien. Den fulgte skjebnene til 1900 skoleelever fra 14-15 opp til 25 års alder. ”Det er de unge menneskene som brukte cannabis i tenårene som får skikkelige problemer med sin mentale helse. De var også mindre tilbøyelige til å ha et arbeid, til å ha eksamensresultater eller være i relasjon til andre mennesker, og mer tilbøyelige til å bruke andre rusgifter”, sier Patton til The Independent on Sunday.
Denne 10-års-studien er den første i sitt slag til å sammenligne alkoholbrukere med cannabisbrukere.
Tunge cannabisbrukere (Heavy users) var fra 3 til 6 ganger mer tilbøyelige til å bruke andre rusgifter, sammenlignet med alkoholbrukere, mindre tilbøyelige til å befinne seg i stablie relasjoner og opp til tre ganger mer tilbøyelige til å ha droppet ut fra utdanning eller til å være arbeidsløse, sammenlignet med alkoholbrukere.
Ifølge professor Patton avspeiler resultatene den endrede holdning til cannabis hos tenåringer. ”For tjue eller tretti år siden ble cannabis sjelden brukt av tenåringer”, sier han. ”Alkoholbruk forekommer fremdeles hyppigere, men cannabis er blitt utbredt i mange land.”
Resultatene fra Melbourne University's Centre for Adolescent Heath er publisert I tidsskriftet Addiction.
 
Du kan lese flere artikler om cannabis på FMRs temaside om hasj.