Det mener førstebetjent Ragnar Foss ved Fredrikstad Politistasjon. Gjennom sitt mangeårige arbeid med barn og unge i politiets forebyggende gruppe har han selv sett at ungdom drikker mer og mer.

Døråpner
- Handelspolitikken truer alkoholen frem og gjør den lettere å få tak i enn noen gang. Og det gjør alkoholen til et større problem enn hasjdebatten. Det er ikke sant at hasjen hovedsakelig fører til tyngre narkotikamisbruk. Alle begynner å drikke først. Det er alkoholen som er døråpneren, slår Foss fast.
Han synes det er bekymringsfullt at øl og vin er ufarliggjort av voksengenerasjonen.
- Foreldre hører så mye om narkotika at de synes det er greit ungene tar en øl. Konsekvensen av det er at de får et forhold til alkohol mye tidligere enn de burde.

Dårlig tid
Ragnar Foss er stadig i kontakt med fulle barn helt ned i 13 års alderen. Og de eldre ungdommene som drikker, drikker mye mer enn før.
- Foreldrene må på banen. De må være til stede. Men det virker som om de har så mye annet og viktigere å gjøre enn å være sammen med ungene. De har rett og slett ikke tid, hevder Foss.
- Hvis man ikke tilbringer tid sammen, blir man heller ikke kjent med barna. Og da ser man ikke endringene, sier han oppgitt.

Du kan lese artikkelen i Fredrikstad Blad.