Rådgiver Anne Karin Andersen og klinikkdirektør Jon Herman Rørvig er fortvilet over statlig kaos, og over en utsettelse som rammer de rusgiftavhengige. Etter flere års arbeid med planene, sterk ros til dem av helseministeren personlig så sent som i august og vedtak om start i september, kom plutselig haste-meldingen over telefaks til Telemark fylkeskommune i slutten av oktober. Fylkesrådmann Per Espeli har sendt svar til Helsedepartementet og skrevet at de følger departementets pålegg.

 

Fylkeskommunen har ønsket en økonomisk garanti fra staten i forbindelse med nybygget ved Borgestadklinikken. De har nå fått endelige avslaget på en økonomisk garanti og fylkesrådmann Per Espeli sier de ikke liker svaret de fikk fra staten.
- De sier nesten at dersom vi er "så dumme at vi setter i gang noe nå" så kommer vi til å få økonomisk svi for det. Og fylkeskommunen er tidligere rammet brutalt økonomisk gjennom helsereformen, sier Espeli.
Han sier at de føler at de blir mistenkeliggjort av staten.
- Det er ganske oppsiktsvekkene at departementet mener at vi skulle sette igang noe for å "lure" statlige myndigheter. Det vi ønsker er at Borgestadklinikken skal få den utvidelsen som er planlagt, sier Espeli. Nybygget ved Borgestadklinikken skulle øke avgiftingskapasiteten til det tredobbelte, fra dagens sju til drøyt 20 plasser.

Og han avviser at de har baktanker med dette.
Han sier politikerne ønsker at dette tilbudet skal være så godt som mulig, og være til hjelp for Telemarks befolkning.

Nå er saken fastlåst og Espeli sier det er opp til stortingsrepresentatene å ta tak i saken og gripe inn.

Du kan lese om saken hos NRK-Telemark og i Varden.