Statistikken til politiet viser at det blir mest bråk når været er fint og temperaturen er høy. Da trekker folk, fra alle sosiale lag, ut i Esplanadparken, midt i sentrum. Og fordi sprit er blitt så mye billigere sammenlignet med øl og vin, er det mye Koskenkorva det går i. En halvliter koster nå litt over åtte euro, eller rundt 70 kroner.  I mars, den måneden kuttene ble innført, økte salget av sprit med over 45 prosent. Siden har veksten roet seg, og i juni var salget «bare» 24 prosent høyere enn i den samme måneden året før.

- Salget har stabilisert seg. Det skyldes nok først og fremst EU-utvidelsen 1. mai, sier direktør i Alko-konsernet, Jaakko Votila.

Da ble kvotene som finnene kan ta med over grensen økt, og det er derfor mange i den sørlige delen av Finland som drar til Estland for å kjøpe enda billigere sprit.

Før helgen uttrykte statsminister Kjell Magne Bondevik bekymring for de lave alkoholavgiftene i våre naboland, og viste til problemene Finland har fått etter at de senket avgiftene.

Du kan  lese en reportasje fra Helsingfors i VG.