Det skal skje gjennom tankevekkende TV-innslag og nærradiospots, men også via en spesiell foreldrebrosjyre og diskusjonsopplegg for foreldrene. 10 millioner kroner settes inn med mål å få den urovekkende ungdomsfylla ned.

Bakgrunnen er det sørgelige faktum at ungdom i 15-16 års alderen i dag drikker dobbelt så mye som for ti år siden.

En av årsakene kan være foreldre som ikke setter grenser og som ser gjennom fingrene med ungdommens alkoholbruk.

- Målet med kampanjen i år er å gjøre foreldre mer bevisste om alkoholvanene til ungdom og hvor viktige de er som rollemodeller og grensesettere, sier avdelingsdirektør Jens J. Guslund i direktoratet til NTB.

Alkoholkampanjen 2005 er en del av regjeringens handlingsplan mot alkohol. Til Alkoholkampanjen 2005 hører først og fremst en tv-film, nettstedet www.settegrenser.no, ulike informasjonstiltak og et diskusjonsopplegg som er rettet mot foreldre lokalt.

Du kan klikke deg inn på kampanjens hjemmeside her. En egen omtale av kampanjen ligger på hjemmesiden til Foreldreutvalget for grunnskolen, Foreldrenettet.

Du kan lese mer om kampanjen hos NRK og i Bergensavisen..

Unge 16-åringer i Skandinavia har en tvilsom verdensrekord: De drikker seg oftere fulle enn de helt unge i resten av verden, forteller den seneste ESPAD-rapporten. Disse opplysningene ble lagt fram da den nye holdningskampanjen ble lansert. Du kan lese mer om dette hos Rus og avhengighet.