Med sine autentiske smaker og en innovativ tilnærming utfordrer Villbrygg gamle drikkevaner og inspirerer til en mer inkluderende og bevisst drikkekultur.

– At alkoholfritt lenge har hatt en annenrangs status i sosiale settinger, ønsker vi å gjøre noe med, sier Krogh med et smil.

Vanessa - Philip - Severin-Silja

Krogh forklarer at Villbrygg oppsto da de begynte å stille spørsmål ved hvorfor nytelse må gå på bekostning av helse eller miljø.

– Som livsnytere ønsket vi drikker som både smaker fantastisk og er bærekraftige. Dette førte oss inn i matsystemenes utfordringer – og løsninger, forteller hun.

Gjennom år med testing og utvikling har Villbrygg skapt to unike produktkategorier og utforsket nye metoder for alkoholfri drikke.

– Vi lager drikke som er "tørt, ikke søtt", og utvikler smaker som passer til mat på samme måte som en god vin komplementerer et måltid, forklarer Krogh.

Bærekraft og kvalitet

 

For Villbrygg handler det ikke bare om smak, men også om ansvar.

– Bærekraft er en integrert del av vår identitet. Valget av ingredienser, deres opprinnelse og produksjonsmetoder er like viktig som sluttproduktet, sier Krogh.

For å minimere det økologiske fotavtrykket bruker Villbrygg lokale, ville råvarer og samarbeider med bærekraftige leverandører. Produktene er utviklet for voksne smaksløker og har et sofistikert uttrykk, som gjør dem til et naturlig valg i sosiale sammenhenger.

– Når vi gjør det enklere å ta gode valg, både for seg selv og for naturen, beveger vi oss i riktig retning.

 

Vanessa Bokser i sol

Endring av normer og holdninger

Med en visjon om å normalisere alkoholfritt som et likeverdig alternativ til alkohol, ønsker Villbrygg å skape nye normer og gi folk flere valgmuligheter uten at det oppleves som et kompromiss.

Selv om interessen for alkoholfritt øker, opplever Krogh at det fortsatt er utfordringer knyttet til tilgjengelighet og holdninger.

– Mange føler at de må rettferdiggjøre valget sitt når de velger alkoholfritt. Vi vil endre denne oppfatningen ved å skape inkluderende rom der alkoholfritt er en naturlig del av valgmulighetene, sier Krogh.Villbrygg samarbeider aktivt med restauranter, butikker og festivaler for å gjøre kvalitetsprodukter mer tilgjengelige. Samtidig ser de en økende bevissthet rundt alkoholens negative effekter, noe som har ført til større etterspørsel etter gode alkoholfrie alternativer.

– Alkoholfritt handler ikke lenger om hva man går glipp av, men om hva man får, avslutter Krogh.

Skrevet av Marte Nordahl.