Sosialistisk Ungdom:

-Boikott hasjmarsjen!

Publisert 2004-04-26

1. mai planlegger Normal å arrangere "hasjmarsj" gjennom noen byer i Norge. Deres krav er at Norge skal legalisere hasj og marihuana. Sosialistisk Ungdom oppfordrer til boikott.
I uttalelsen fra sitt landsstyremøte sier SU: ¨
- Å kjøre fram legalisering av cannabis på 1. mai er en hån mot arbeidernes kampdag. Arbeidernes internasjonale kampdag er en dag for å vise arbeiderklassens styrke og føre fram viktige saker for arbeidsfolk i dag. SU mener at legalisering av cannabis vil være negativt for ungdom flest sin hverdag, og vår evne til å forandre denne hverdagen.

SUs uttalelse ligger ikke lenger på nettstedet til SU. (Red. kommentar 16.12.2007)

LO i Oslo er også provosert av den planlagte hasjmarsjen. Leder, Kleiv Fiskvik sier til Dagsavisen:
- Også tidligere år har arrangørene av disse hasjmarsjene harselert med 1. mai. I år har de tenkt å marsjere forbi Spikersuppa hvor vi skal ha vårt ungdomsarrangement. I den anledning har de tatt kontakt med oss og spurt om vi ikke kunne dempe musikken der. Dette synes jeg er både smakløst og dårlig gjort, forteller Fiskvik.

- Også tidligere år har de ringt blant annet meg, men vi har avvist å ha noe som helst med dem å gjøre. Vi er veldig negative til hele filosofien deres, tilføyer han. Du kan lese oppslaget i Dagsavisen her.


Som et alternativ til hasjmarsjen kan vi oppfordre til å demonstrere mot legalisering av hasj.
I Oslo foregår det i Oslo LOs tog, hvor anti-rusgiftseksjonen har følgende parole: "Kamp mot økte rusgiftskader - nei til legalisering av hasj". Du kan lese FMRs 1. mai-parole 2004 her.