Dansere drikker ikke – De ruser seg på dansen

Illustrasjonsbilde dans

Det ble en annerledes treningskveld i Tromsø Swingklubb da kunnkapsturneen «Idrett og alkohol» kom hit til Tromsø.

Her har vi et godt og aktivt miljø, og det var alle tiders for oss å få besøk av Knut Reinås fra Forbundet mot Rusgift og Sylvi Ofstad, organisasjonssjef i Troms Idrettskrets, fremholdt leder Tora Lovise Kvande i swingklubben.

BEDRE Å RUSE SEG PÅ DANSEN

Knut Reinås fremholdt at dans er idrett, og at han synes det er bedre å ruse seg på dans og andre idretter, enn på rusgifter.

– Idretten er en fantastisk organisasjon og har et stort ansvar – spesielt for unge, sa Knut Reinås, som fremholdt at idrettsungdom drikker mindre enn andre.

– Mer enn 90 000 barn har foreldre med alkoholrelaterte problemer. FMR ønsker at idretten skal være et fristed fra alkohol, noe disse barna og ungdommene trenger i en slitsom hverdag. Det er viktig at idretten kan være der for barna, som en forlengelse av familien.

«IDRETTSGLEDE FOR ALLE»

– «Idrettsglede for alle» er motto og rettesnor for Norsk Idrett, sa Sylvi Ofstad, organisasjonssjef i den største frivillige bevegelsen i Troms, med sine 58 000 medlemskap.

– Det er viktig at alle føler de kan være med på en trygg og fin måte. Hun mener det er viktig å ha en bevisst holdning til idrett uten alkohol, noe som også er nedfelt i idrettens politikk, retningslinjer og lover.

– Samtidig er reiser og turneringer områder klubbene må være svært oppmerksomme på, og tufte også disse utfordringene på en god og sunn klubbkultur. Her har idretten et godt opplegg «Se og bli sett», som klubbene kan gjennomføre. Hittil er bare 18 av de 400 klubbene i Troms Idrettskrets med på dette opplegget, som også Norges Danseforbund oppfordrer klubbene sine til å delta i. Hun pekte også på betydningen av tribunekulturen.

– Du skal kunne gå på kamp og vite at tribunen

Samtidig er reiser og turneringer områder klubbene må være svært oppmerksomme på, og tufte også disse utfordringene på en god og sunn klubbkultur.

ALKOHOLFRIE DANSEKVELDER

I Tromsø Swingklubb er dansekveldene alkoholfrie, slik det var også denne kvelden.

– Her danser vi, drikker vann og mineralvann, og i pausen har vi både kaffe og kaker. Skikkelig sosialt og hyggelig, smilte lederen Tora Lovise Kvande. Og det kan vi bare bekrefte. Her ble det danset, danset og danset igjen. I en hyggelig kaffepause fikk vi innleggene fra både Knut Reinås, Sylvi Ofstad og Tora Lovise Kvande. I spørre- og diskusjonsdelen fortalte landslagsdanseren «Danse-Rita»-Johansen om mindre hyggelige hendelser blant annet på konkurranser i Danmark, hvor det var tillatt med alkohol på tribunen.

Her i Tromsø var det ingen alkohol, bare god stemning og mye dans. I tillegg til de 40-50 fremmøtte, benyttet også FMR-lederen Knut og idrettstoppen Sylvi anledningen til å swinge seg.

– Ja, dette var moro, sa Sylvi Ofstad som sterkt vurderte å invitere med seg mannen sin på en senere dansekveld. Knut Reinås vil neppe heller være vond å be når muligheten til en berusende svingom byr seg igjen. Så lenge den er alkoholfri.

Sylvi Ofstad.jpg

Sylvi Ofstad, OrganisasjonsTromsø Swingklubb.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tora Lovise Kvande, leder i er trygg, familievennlig og alkoholfri sjef i Troms Idrettskrets.