Tre kvinnelige fagpersoner og én kvinnelig akademiker som selv har hatt alkoholproblemer, skriver om kvinners bruk av alkohol og konsekvensene av dette. De fokuserer på drikkevaner, hvordan problemer kan utvikles og på hvilken måte ulike intervensjonstiltak kan komme inn. Forfatterne formidler forskning og perspektiver på forebygging og behandling.
 

Samtidig har forfatterne også  den 28. april skrevet kronikken "Snarvei til fortapelse?" i Dagbladet.

Her skriver de bl.a. "Forskning viser at den relative økningen i bruk av alkohol de senere år har vært størst blant kvinner. I 1979 var alkoholforbruket tre ganger så stort blant norske menn som blant kvinner, mens det i 2004 «bare» var dobbelt så stort. Dette har ført til dramatiske oppslag i media om alle helseskadene denne utviklingen vil medføre for norske kvinner. Er kvinners alkoholbruk ute av kontroll?"

Den 28. april hadde Dagbladet også et intervju med Fanny Duckert, den ene av forfatterne, med tittelen " Kvinner drikker snart som menn"

Her uttaler hun bl.a. "Stadig flere kvinner drikker for mye. Samtidig søker få hjelp.Nå vil professor Fanny Duckert ved Universitetet i Oslo ha spørsmål rundt alkoholforbruk inn på legekontorene.
- Få kvinner tar kontakt med behandlingsapparatet. Vi tror det skyldes at det er få og lite relevante tilbud, og at det fortsatt er flere tabu knyttet til kvinners drikking. Leger og primærhelsetjeneste kan bli viktige kanaler for å nå dem som er bekymret. De er også viktig for forebygging av alkoholproblemer, sier psykologiprofessoren.

Også to andre innslag med relevans til temaet ble gjengitt i Dagbladet samme dag: " Drakk seg full i skjul" og  " Farlig drikkemønster?"

 

Du kan lese mer om kvinner og alkohol på FMRs temasider