Topplagene i Eliteserien reduserer alkoholbruken

09_Bilde_A

Skroter Eggens «fest-regel», het det på en helside i VG 2. august i fjor. Brann hadde alkohol-forbud i den suksessrike 2016-sesongen, men skal etter sigende kjøre en mindre bastant linje i 2017.

 

Kåre Ingebrigtsen i Rosenborg strammer inn på festing i sesongen.

– På godt og vondt kanskje?

– Definitivt, sier han med et glis.»

Sindre Øgar skriver i VG-artikkelen: «Kåre Ingebrigtsen (Rosenborgs nåværende trener) har stort sett lyttet til Eggens (Rosenborgs legendariske trener) velmenende råd siden han ble RBK-trener i 2014, men når han i kveld prøver å ta Rosenborg ett steg nærmere Champions League i brennhete Nikosia på Kypros, så er det uten Eggens party-postulat.

Nei, tidene har forandret seg. Vi hadde fri på lørdag, og da er det ikke tid for fest. Da skal vi hvile kroppen, være sammen med familien og få i oss nok næring til å tåle trening og kamper. Fotballen har endret seg litt siden den tiden.

Hva mente så Nils Arne Eggen om dette? Aller først at «man må kunne forene det nyttige med det behagelige».

Og han fortsetter: «Det går ikke an å være asket i 24 timer. Da går du fort lei. Nå snakker jeg alvorlig av erfaring, og ut av andres erfaring og. Du må kunne ta deg en, for å bruke trønderspråket, du må kunne ta deg en liten fest, selv om det er kamp allerede onsdag og vi har vunnet på søndagen, sa Nils Arne Eggen i en RBK-dokumentar sendt på Viasat 4 sist sommer.